Onze werkwijze

Mogen wij jouw interieur ontwerpen? Dan vertellen we je graag meer over hoe we te werk gaan.

Wij maken altijd een totaalconcept voor jouw interieur, waarbij wij als team nauw met jou als opdrachtgever samenwerken. We ontwerpen altijd vanuit jouw specifieke wensen en behoeften, waardoor het advies bestaat uit verschillende, zorgvuldig samengestelde componenten.

We delen graag ons stappenplan voor compleet interieurontwerp en advies en een overzicht van wat je van ons kunt verwachten:

Direct een afspraak maken? Stuur ons een berichtje!

“As an interior designer, I’m not dealing with a space, but with someone’s dreams.”

– Jean-Louis Deniot

Intakegesprek - kennismaking

Tijdens dit eerste gesprek bespreken we samen jouw wensen en behoeften. We zullen je verschillende vragen stellen om jouw visie op jouw ideale woning verder te verfijnen en verduidelijken. Deze ontmoeting is een gelegenheid om elkaar beter te leren kennen en een solide basis voor onze samenwerking te leggen.

Offerte
Na ons intakegesprek stellen we een gedetailleerde offerte voor je op. Deze offerte, berekend per project, weerspiegelt de hoogwaardige service en het maatwerk dat we bieden. Ons totaalpakket is beschikbaar vanaf: €2450 excl. btw

Als je akkoord gaat met onze offerte, kun je deze online accepteren. We kijken ernaar uit om met je samen te werken en jouw visie te realiseren met onze expertise en aandacht voor detail.

Moodboard en indelingsplan

Om het ontwerp te versterken, creëert ons team een moodboard. Een moodboard is een visuele weergave die de sfeer, kleuren, materialen en algemene esthetiek van het voorgestelde ontwerp samenvat. Het helpt om een duidelijke richting te geven aan het project en zorgt voor een gezamenlijk begrip tussen ons en jou over de gewenste uitstraling. Dit moodboard bespreken we in een online meeting van minimaal 60 minuten. We zorgen er altijd voor dat dit moodboard besproken wordt voordat we met het ontwerp van de woning beginnen. Tijdens dit gesprek bespreken we ook de eerste schetsen en indelingen die passen bij jouw interieur.

2D en 3D Ontwerp

Ons team gaat aan de slag met jouw interieurontwerp! Op basis van alle punten die we tijdens de intake hebben besproken, creëren wij zowel een 2D als een 3D ontwerp van jouw huis. Wij tekenen de optimale indeling, zodat je direct een duidelijk beeld krijgt van hoe jouw huis eruit gaat zien.

Kleur- en Materiaalplan

Het samenstellen van het perfecte kleur- en materiaalpalet is een essentieel onderdeel van jouw persoonlijke interieurontwerp. Ons ervaren team heeft hiervoor de passie en expertise die zich uit in de zorgvuldige selectie van stoffen, kleuren, en materialen. Of het nu gaat om verfkleuren, textiel voor meubels, of de juiste gordijnen, elk element wordt met aandacht gekozen om een uniek en persoonlijk interieur te creëren dat weerspiegelt wie jij bent, en tegelijkertijd een gevoel van luxe en comfort biedt.

Lichtplan

Het creëren van een perfecte sfeer in jouw interieurontwerp kan alleen met uitstekende verlichting en daarom maken wij, als onderdeel van ons ontwerpproces, een uitgebreid lichtplan.

Ons team bepaalt waar elke lamp het beste kan worden geplaatst en welke armaturen het ontwerp het best aanvullen. Wij denken ook mee over technische aspecten om ervoor te zorgen dat elk lichtelement naadloos in het plan past. Bij nieuwbouwwoningen raden we aan om vroeg in het proces te beginnen met het lichtplan, zodat we de mogelijkheid hebben om, indien nodig, gespecialiseerde professionals in te schakelen.

Maatwerk interieur design

Bij het realiseren van jouw droomhuis streven we ernaar om ruimtes te creëren die een echte weerspiegeling zijn van jouw persoonlijkheid. Met onze unieke maatwerk ontwerpen kunnen we jouw individualiteit en stijl naar voren brengen. Of het nu gaat om maatwerk kasten, keukens, of zelfs een bankje voor bij de eettafel, we ontwerpen elk element om bij jouw persoonlijke interieur te passen.

Naast het ontwerpen van deze unieke stukken, kunnen we je ook in contact brengen met gekwalificeerde professionals die de realisatie van deze ontwerpen op zich kunnen nemen. Door onze focus op maatwerk garanderen we een persoonlijk, high-end en uniek interieur dat echt voelt als thuis.

Shoplist

Om je te begeleiden bij het samenstellen van je nieuwe interieur, stellen wij een uitgebreide meubel- en accessoiregids samen. Deze lijst, compleet met aanbevolen winkels en leveranciers, wordt jouw persoonlijke blauwdruk voor het creëren van het perfecte interieur voor jou. Je hoeft je dan alleen nog maar te concentreren op het kiezen en kopen van de items voor jouw interieur. Door de jaren heen hebben we een netwerk van specialistische leveranciers opgebouwd, en kunnen we je aan hun koppelen waar nodig. We streven ernaar om het proces van het realiseren van je ideale interieur zo naadloos en plezierig mogelijk te maken.

Tussentijdsontwerp

Deze dag markeert een bijzondere mijlpaal in onze samenwerking met jou. Ik zal persoonlijk bij je thuis langskomen, met een zorgvuldig samengestelde selectie stalen, plattegronden en een volledig uitgewerkt interieurontwerp. Tijdens de presentatie zullen wij uitgebreid onze ontwerpkeuzes toelichten. Wij vinden het ontzettend belangrijk om te benadrukken dat wij na deze presentatie openstaan voor jullie onmisbare feedback en aanvullende wensen.

Definitief ontwerp

Op basis van de besproken aanpassingen leveren wij een definitief ontwerp aan. Vanaf dit punt gaan we de uitvoeringsfase in. Indien gewenst kunnen wij je in contact brengen met een aannemer of meubelmaker, maar je hebt uiteraard ook de vrijheid om met een eigen aannemer aan de slag te gaan. Het ontwerp is nu van jou en jij kan het op jouw manier laten uitvoeren.

Spreekt onze werkwijze je aan en ben je toe aan een nieuw interieurontwerp? Neem dan contact met ons op via info@guidedbyruth.nl of +31 6 40 97 22 23.

Deze mensen gingen je voor