Maatwerkkasten in elke woonruimte

Optimaliseer opbergruimte met maatwerkkasten in elke woonruimte

In elk huis, groot of klein, is opbergruimte hetgeen wat altijd het meest belangrijke blijft om mee te nemen in het ontwerp. Het geheim van een opgeruimde en georganiseerde leefruimte ligt vaak in slimme opbergoplossingen. Voor ons als ontwerpers ligt het antwoord altijd om de hoek; maatwerk kasten. Van de woonkamer tot de slaapkamer en zelfs de kleinste hoekjes van je huis – ontdek hoe maatwerkkasten in elke woonruimte kunnen bijdragen aan een gestroomlijnde en functionele leefomgeving.

De woonkamer:

Maatwerkkasten vormen de ruggengraat van een georganiseerde woonkamer. Een op maat gemaakte wandkast kan niet alleen je favoriete boeken en decoratieve items tentoonstellen, maar ook functioneren als verborgen opbergruimte voor spelletjes, elektronica en de dagelijkse “rommel” Laat het ontwerp volledig meelopen met de rest van het interieur. Wel eens nagedacht over een maatwerkkast met een extra zitje of een maatwerkkast die volledig doorloopt in jouw tv-kast? Het is allemaal mogelijk!

De keuken:

In de keuken is efficiënte opbergruimte van onschatbare waarde. Maatwerk keukenkasten maken optimaal gebruik van elke centimeter. Denk aan uitschuifbare rekken, ingebouwde lades voor potten en pannen, en op maat gemaakte planken voor specifieke keukenapparatuur. Voor elk probleem wat je nu ervaart is door middel van een maatwerkkeuken de oplossing zo gevonden. Nu hebben we het alleen nog maar over de functionele voordelen, maar ook visueel is alles mogelijk! Een mooi rond afgewerkt blad, één open kastje of een kast die doorloopt naar de woonkamer? Geen probleem!

De slaapkamer:

De slaapkamer is een plek van rust en ontspanning, en maatwerk kasten kunnen daarbij helpen. Van inloopkasten tot ingebouwde kledingkasten met slimme opbergoplossingen of een mooie achterwand voor het bed waar je ook in kunt opbergen. Op maat gemaakte kasten maximaliseren de beschikbare ruimte en houden je slaapkamer netjes. De slaapkamer is de plek waar rust centraal staat, maar waar we ook vaak een stukje luxe willen toevoegen. Voeg extra licht toe in jouw maatwerkkasten en geef een extra luxe gevoel. 

Kleine ruimtes, grote oplossingen:

Zelfs in kleinere ruimtes zoals gangen, gangkasten of onder de trap, kunnen maatwerk kasten de oplossing bieden. Creëer slimme opbergruimte voor schoenen, jassen, en andere benodigdheden zonder dat dit ten koste gaat van kostbare vloeroppervlakte.

Kantoor aan Huis:

Voor diegenen die thuis werken, zijn op maat gemaakte kasten in het thuiskantoor van onschatbare waarde. Gebruik ze voor het organiseren van documenten, boeken, kantoormateriaal en elektronica. Dit maximaliseert niet alleen de efficiëntie, maar creëert ook een georganiseerde en inspirerende werkomgeving. Een wand gevulde kast zorgt voor een rustige werkomgeving. 

Maatwerk kasten zijn de sleutel tot een opgeruimd, georganiseerd en stijlvol huis, ongeacht de grootte van je woonruimte. Door te investeren in maatwerkkasten in elke woonruimte, benut je elke hoek en creëer je een functionele leefomgeving die perfect past bij jouw levensstijl en behoeften. Wij als interieurontwerpers denken hier graag aan mee. Bij het ontwerp van een maatwerkkast komen er namelijk veel aspecten aan het licht. Denk aan materiaal keuzes, budgetten, standaard maten en natuurlijk de uitvoerders. Door middel van jouw specifieke wensen gaan wij aan de slag met een gedetailleerd ontwerp en brengen wij jou in contact met de uitvoerders. 

Neem ons project de havenloft als voorbeeld. Een maatwerkkast waar veel details bij kwamen kijken. Een kast die moest werken als kapstok, maar ook als erecatcher. Meer dan 4 meter hoog en ook nog eens ligt gewicht. Dit omdat hij op een drijvend huis stond.

Iemand nodig bij het ontwerpen van jouw maatwerk kast? Dit is hetgeen wat wij het liefst doen! Neem contact op via info@studioruthdebruijn.nl