Warmte en Rust: Woonkamer Ideeën in Aardetinten

De woonkamer is de plek in het huis waar wij ontspannen, samenkomen en écht onze persoonlijkheid laten stralen. Vaak krijg ik als ontwerper de vraag hoe mijn klanten meer rust kunnen krijgen in hun interieur. Een van de trends die op dit moment erg groots is; geeft hier het antwoord op.  Als je op zoek bent naar een tijdloze en rustgevende sfeer, dan zijn aardetinten de perfecte keuze voor jouw woonkamer. Deze natuurlijke kleuren, geïnspireerd door de warmte van de aarde, brengen niet alleen een gevoel van rust, maar geven jou ook de perfecte manier om jouw persoonlijkheid te laten zien. In dit blog nemen wij jou mee in verschillende woonkamer ideeën in Aardetinten. Hoe breng jij deze stijl in jouw huis?

Warme Neutrale Basis:

Begin met het kiezen van een warme neutrale basis voor de muren. Denk aan tinten zoals zand, taupe of lichtgrijs. Deze kleuren vormen een rustgevende basis en laten andere aardetinten nog meer tot hun recht komen. Bij het gebruik van aardetinten is de kunst om alle kleurtonen met elkaar te gaan laten spelen. Wil je hier nou meer over weten? Bekijk dan dit filmpje op mijn socials

Breng de natuur naar binnen door aardse Meubels:

Breng de natuur naar binnen met meubels in aardetinten of natuurlijke materialen. Bij het kiezen van jouw meubels moet er een goede mix zijn van zachte en harde meubels. Kies bijvoorbeeld voor comfortabele banken en fauteuils in warme bruine tinten zoals beige, licht grijs of juist donker bruin. Laat deze spreken door het contrast te zoeken met bijvoorbeeld een houten salontafel, eettafel of accessoire. De mix tussen zachte stoffen en wat hardere materialen als hout en steen is de perfecte match.

Textuur in jouw materialen:

Breng alles samen door verschillende texturen te gebruiken. Kies voor zachte kussens en dekens in aardse tinten om comfort en warmte toe te voegen. Denk ook aan een tapijt met een subtiel patroon of een grove textuur om de vloer aan te kleden. Laat je vooral ook inspireren door de natuur. Hier ligt ‘hard’ en ‘zacht’ ook altijd erg dicht bij elkaar. 

Aan planten nooit genoeg:

Niets brengt meer leven in een ruimte dan groen, maar let op: bedenk van te voren op welke manier jij planten wilt terug laten komen. Je kan ervoor kiezen om planten op verschillende plekken terug te laten komen, maar je kan er bijvoorbeeld ook voor kiezen om 1 statement piece te gebruiken zoals 1 grote plant. Dit zal een hele andere sfeer geven dan een huis vol planten.

Accessoires in Aardetinten:

Maak de look compleet met accessoires in aardetinten, zoals kussens, vazen, kaarsen en kunstwerken. En dit is wellicht wel de grootste valkuil die je kan hebben. Een vaste basis van een x aantal accessoires zorgt voor rust en overzicht in huis. Stijl jouw woonkamer dus 1 keer af en probeer niet elke week een nieuw accessoire te kopen. In deze stijl werkt het ook erg mooi om met statement pieces te werken. 1 grote vaas of 1 groot schilderij.

Een woonkamer ingericht in aardetinten straalt warmte, comfort en tijdloze schoonheid uit. Door gebruik te maken van een combinatie van warme neutrale kleuren, natuurlijke materialen en verschillende texturen, kan je deze trend ook helemaal eigen maken. Laat je inspireren door het project wat wij hebben ontworpen. Studio Two Space een ruimte waar deze stijl volledig wordt toegepast. Woonkamer ideeën in aardetinten.