Interieurinrichting van Jouw Nieuwbouwwoning

Je hebt gekozen om een nieuwbouw huis aan te kopen, ineens komt er heel veel op je bord. Snelle keuzes als verlichting, stopcontactpunten en het interieur moeten worden gemaakt. Waar moet je allemaal aan denken bij de interieurinrichting van jouw nieuwbouwwoning en welke keuzes zijn vanaf begin af aan al belangrijkst? In dit blog nemen wij jou mee in een aantal stappen en geven wij jou tips en trick om de eerste stappen door te komen:

Vraag om hulp:

Het voelt eigenlijk niet goed om deze tip als eerst te plaatsen, maar toch is mijn mening dat het proces van het aankopen van een nieuwbouwwoning direct vraagt om de hulp van een professional. Er komt vanaf begin af aan direct veel op je af en het kan heel veel stres schelen door direct iemand in te schakelen die mee kan denken in dit proces. Een interieur ontwerper weet bijvoorbeeld welke stappen er genomen moeten worden en kan door vroeg een ontwerp te maken veel problemen op voorhand voorkomen en dus in the end veel geld besparen. 

Start met het bepalen van een indeling:

Nieuwbouwhuizen hebben vaak een open indeling, wat geweldige mogelijkheden biedt om helemaal los te gaan met het bepalen van de indeling. De indeling is stap 1. Dit, omdat deze veel invloed zal hebben op alle andere keuzes die moeten worden gemaakt. Aan de hand van een direct duidelijke indeling is het namelijk een stuk makkelijker om vervolg keuzes te maken, zoals de plaatsing van verlichting en stopcontacten. Denk na over de functie van elke zone en richt stap voor stap de ruimte in. 

Bepaal Jouw Stijl:

Voordat je de eerste meubelwinkel binnenstapt, is het belangrijk om jouw persoonlijke stijl te bepalen. Of je nu houdt van modern minimalisme, klassiek, of een mix van stijlen, het vaststellen van jouw voorkeuren helpt bij het maken van doordachte beslissingen tijdens het interieurontwerp proces. Begin eens met het maken van een Pinterest bord. Op mijn Pinterest kan je heel wat inspiratie vinden van verschillende stijlen. 

Verlichting als sfeermaker:

Verlichting is een essentieel onderdeel van elk interieurontwerp. Bepaal tijdens de bouw al de positie van stopcontacten, lichtschakelaars en denk na over het soort verlichting dat je nodig hebt in elke ruimte. Overweeg ook energiezuinige opties, zoals LED-verlichting, voor een duurzaam en efficiënt gebruik. Een verlichtingsplan is zo sfeerbepalend dat ik eigenlijk altijd adviseer om in dit deel van het proces, een professional mee te laten kijken. Niet op het laatste moment, maar echt aan het begin van het proces, dit kan jou veel geld schelen, maar vooral ook veel geluk opleveren.

Materialen en kleuren:

Aan de hand van jouw gemaakte Pinterest bord is het nu de tijd om materialen en kleuren uit te gaan zoeken die binnen jouw stijl passen. Kijk goed naar terugkerende kleuren en materialen in jouw moodboard en selecteer zo stap voor stap jouw persoonlijke materialen en kleuren. Overweeg ook de natuurlijke lichtinval in elke kamer en kies kleuren die de ruimte optimaal benutten. Werk met proefstalen om zo de perfecte keuzes te maken aan de hand van het daglicht.

Toekomstbestendig ontwerpen:

Bij de inrichting van jouw nieuwbouwhuis is het slim om toekomstbestendig te denken. Anticipeer op mogelijke veranderingen in gezinsomvang of levensstijl. Flexibel meubilair en multifunctionele ruimtes kunnen helpen bij het aanpassen aan veranderende behoeften. En vergeet vooral ook niet te denken aan de duurzaamheid van jouw woning. Duurzaamheid kan op veel verschillende plekken in huis terug komen, denk bijvoorbeeld al aan het materiaal gebruik of gebruik van bepaalde duurzame meubel merken.

Aandacht voor details:

Het zijn vaak de kleine details die een interieur echt bijzonder maken. Denk aan deurknoppen, schakelaars, stopcontacten, en andere afwerkingsdetails. Kies consistentie in deze details om een samenhangend en verzorgd geheel te creëren. Of kies er juist voor om te knallen met deze details. Ooit wel eens erover nagedacht om je schakelaars in een mooi kleurtje te plaatsen?

Budgetbeheer:

Hoewel het verleidelijk kan zijn om alle nieuwe trends te omarmen, is het belangrijk om je aan je budget te houden. Prioriteer essentiële stukken en investeer in kwaliteit waar het telt, zoals in een comfortabel bed of een hoogwaardige bank. Maak van te voren een budgetplan, om zo op weg naar het eindresultaat de juiste keuzes te maken. 

Het inrichten van een nieuwbouwhuis geeft jouw een leeg canvas, waar je jouw eigen creativiteit in los kan laten gaan. Door de tijd te nemen om jouw stijl te bepalen, slimme ontwerpkeuzes te maken en toekomstbestendig te denken, creëer je een interieur dat niet alleen mooi is maar ook functioneel en comfortabel. Begin deze nieuwe fase van jouw leven met het bouwen van een huis dat niet alleen een fysieke ruimte is, maar een reflectie van wie je bent en waar je van houdt met de interieurinrichting van jouw nieuwbouwwoning.

Ontvang jij graag hulp bij het ontwerp van jouw nieuwbouwwoning? Neem contact op via ons contact formulier.